VIDEO SCRIPT SCHRIJVEN

Wil je een goede video maken voor jouw product, coaching business of social media kanaal? Dan is het cruciaal om een geniaal videoscript te schrijven. Op deze manier neem je de kijker echt mee in jouw verhaal om hem vervolgens aan te zetten tot actie.

Het belang van video marketing wordt steeds groter. Geschreven tekst wordt meer en meer vervangen door video. En dat is logisch want een video zegt zo veel meer dan een stuk tekst.

Een video moet echter ook een duidelijke structuur hebben zodat de boodschap goed overkomt. Bovendien moet de aandacht van de kijker worden getrokken en vastgehouden.

Om een video te creëren die het verschil maakt, dien je dus een video script te schrijven om jouw doelstellingen te realiseren. Met onze best practices zetten wij de kijker daadwerkelijk aan tot actie zodat jouw video maximaal effect heeft.

Video van jouw aanbod

Een video is zeer sterk om een product, dienst of ander soort aanbod aan te bevelen. Een plaatje zegt meer zegt dan duizend woorden en een video zegt daarom meer dan een miljoen woorden. De impact van een video is daarom zeer groot.

Denk bijvoorbeeld aan een video rondom de introductie van een product. Wanneer je de kijker echt meeneemt in het gebruik van het product, dan zegt dat zo veel meer dan een productbeschrijving en enkele statische afbeeldingen.

Goed gestructureerde video scripts maken

Je moet dan wel een goed video script schrijven. Alleen goed opgezette video’s leveren daadwerkelijk een bijdrage aan de beleving van een product of dienst.

Een goede video heeft echt niet alleen met een video script schrijven te maken. Zorgen voor een representatieve presentator, een passende voice-over en een mooie achtergrond helpen net zo goed mee aan een goed opgezette video.

Maar de boodschap is wel het allerbelangrijkste component van je video. Voordat je aan de slag met het video script schrijven, moet je eerst bedenken:

  • Wie is jouw doelgroep?
  • Wat los jij op?
  • Wat wil je bereiken?

Bij een video gaat het erom dat jij je doelgroep heel goed moet kennen. Je moet weten wie jouw doelgroep is en wat jouw doelgroep nodig heeft. Daar moet jouw video op inspelen.

In de kern van jouw video richt jij je op de waarde die jij biedt. Waarom zou je bijvoorbeeld de voordelige prijs aanprijzen in de video terwijl jouw product vooral een statussymbool is? Het is daarom cruciaal om je doelgroep goed te kennen om de juiste snaar te kunnen raken.

In een video heb je heel weinig ruimte en hier geldt als nooit te voren: less is more! De grote uitdaging van een goed video script schrijven…

Ten slotte is de call to action belangrijk. Wat wil je dat de kijker doet? Moet hij naar de website gaan, contact met je opnemen of direct naar de winkel gaan om iets te kopen? Zorg ervoor dat de call-to-action zo laagdrempelig mogelijk is om zo veel mogelijk effect te hebben.

Video script voor coaching sessies

Steeds meer online coaches starten op allerlei gebieden, zoals hoe je online geld kunt verdienen, hoe jij je trauma’s kunt verwerken of hoe jij aan je gezondheid kunt werken. Veel online coaches zijn semi-professionals, maar velen hebben succes hiermee.

Succes kan worden vergroot wanneer er nog beter over de boodschap wordt nagedacht. Het gaat er bij het video script schrijven om wat het doel is van je video. Grofweg kun je twee soorten video scripts onderscheiden:

Allereerst zijn er de coaching video’s zelf. Die moeten natuurlijk wel een bepaalde structuur en logica hebben. Je wilt immers iemand iets leren. Dan is het belangrijk om dit met een duidelijke opbouw te doen zodat de cursist na afloop ook echt zegt: “Wow, ik heb nu echt iets geleerd en kan dit direct toepassen!”.

Het zou zonde zijn als al jouw kennis en ervaring niet juist wordt overgedragen wat tot ontevreden cursisten leidt. Tevreden cursisten zijn nou eenmaal cruciaal om jouw dienst verder te promoten en men blijft zo ook bij jouw terugkomen.

Commerciële video scripts schrijven

Daarnaast zijn er commerciële video’s, de teasers. Deze video’s moeten aanzetten tot de aanschaf van een online cursus. Deze commerciële video’s zijn zo belangrijk en zijn eigenlijk het equivalent van landing pages waarin iemand tekstueel wordt overtuigd om actie te ondernemen. Of dat nu jouw website bezoeken is, iets kopen of een abonnement afsluiten is.

Daarom is de opbouw van het video script enorm belangrijk om de kijker precies aan te spreken over wat zijn pijn is. Wanneer de kijker zich begrepen voelt kun jij jouw aanbod precies laten aansluiten op de behoefte waarna je de kijker stap voor stap overtuigt en vervolgens aanzet tot actie.

 

 

Geïnteresseerd om een goed video script te laten schrijven?