SEO teksten

Protecttable

De aanleiding

Protecttable is marktleider op het gebied van op maat gesneden tafelbeschermers. Met een nieuwe website zet dit ambiteuze bedrijf grote stappen om de Europese markt te veroveren. Het aanbod bestaat uit kwalitatief goede kunststof tafelbeschermers (in verschillende diktes) die nauwkeurig op maat worden gesneden.

Om deze nieuwe site te realiseren, had de eigenaar van Protecttable.com behoefte aan een professionele tekstschrijver die ook in staat is om teksten te optimaliseren voor SEO. Zo is hij uiteindelijk uitgekomen bij Gerse Tekst om hem hierbij te ondersteunen.

Het werk

Na eerst succesvol een eerste testpagina te hebben geschreven zijn wij gestart met een uitvoerig zoekwoordenonderzoek. Aan de hand van de relevante zoektermen hebben wij geanalyseerd wat de meest gezochte zoekwoorden zijn. Deze zoekwoorden hebben we vervolgens geprojecteerd op de bestaande pagina’s en een voorstel gedaan qua SEO structuur richting de klant.

Nadat Protecttable.com akkoord heeft gegeven op het voorstel voor SEO optimalisatie, zijn wij direct aan de slag gegaan met het schrijven van de verschillende teksten. Niet alleen de algemene teksten en veelgestelde vragen maar ook categorieteksten en productbeschrijvingen. We hebben teksten één voor één aangepakt om Protecttable.com ook de kans te geven om direct feedback te geven op de teksten. Dat gaat over het algemeen beter dan dat je in een keer alle teksten dient te controleren.

Vervolgens zijn we hetzelfde traject gestart voor het Duitse en Engelse deel van de site. Nadat ons optimalisatievoorstel met betrekking tot de zoekwoorden akkoord werd bevonden, zijn we aan de slag gegaan met het vertalen van de teksten. Deze teksten zijn volledig geoptimaliseerd voor lokale SEO. Daarna zijn onze vaste lokale editors aan de slag gegaan. Onze (Duitse en Engelse) native editors hebben de teksten aangepast en waar nodig herschreven zodat het echt perfect Duits of Engels is, zonder de SEO-optimalisatie aan te tasten. Op deze manier ziet een Brit of Duitser echt niet dat Protecttable.com uit Nederland komt. Althans, niet op basis van de teksten in ieder geval.

Het resultaat

In een maand tijd is de website content voor de Nederlandse site volledig ontwikkeld. Een maand later volgden het Engelse en Duitse deel. Binnen 3 maanden is de site gerankt op tientallen verschillende generieke zoekwoorden en bovendien zijn op enkele belangrijke generieke zoekwoorden zelfs top 10 posities gerealiseerd. Een mooie prestatie dus die alleen nog maar uitgebouwd zal worden.

Eigenaar Roy van Eeuwijk: “Wij zijn in staat geweest om binnen een maand tijd een goede site op te zetten die de basis vormt voor verdere SEO optimalisatie. Naast de Nederlandse site hebben wij ook direct vertalingen gemaakt voor Duitsland en de Engelstalige markt. Hierbij heeft Gerse Tekst gebruik gemaakt van native speakers zodat deze sites ook echt perfect zijn voor de lokale markt. John denkt goed met ons mee en reageert uiterst snel. De communicatie was bovendien erg prettig en het belangrijkste: de kwaliteit van de geschreven teksten was erg hoog.

Ook interesse in SEO-geoptimaliseerde web teksten?