SEO teksten

TruckIt

De aanleiding

Truckit is een ambitieus verhuisbedrijf in de regio Zuidoost-Gelderland. Het verhuisbedrijf bestaat al enkele jaren maar heeft het doel gesteld de onbetwiste marktleider in de regio te worden. Daarom is er een designbureau ingeschakeld om een volledig nieuw website design te ontwerpen. Daarnaast is ook de propositie onder handen genomen om het uitbesteden van een verhuizing een stuk laagdrempeliger en voor iedereen toegankelijk te maken. De nieuwe verhuiscalculator is een voorbeeld van hoe Truckit het anders dan anders aanpakt.

Bovendien staat SEO centraal in de strategie van het verhuisbedrijf uit Wageningen. Vandaar dat er veel aandacht is besteed aan het voortraject qua zoekwoordenonderzoek en de realisatie van SEO geoptimaliseerde teksten.

Het werk

Truckit heeft Gerse Tekst benaderd om de SEO teksten te schrijven. De eigenaar van Truckit is geen onbekende met SEO, vandaar dat allereerst een pilot is gestart om te kijken of Gerse Tekst de kwaliteit kan bieden waar het verhuisbedrijf naar zocht. Het duurde niet lang om vast te stellen dat de kwaliteit die wij boden, dusdanige hoog was dat de contentcreatie van alle pagina’s aan ons is uitbesteed.

Allereerst hebben wij gezocht naar alle relevante zoekwoorden. Hierbij is gericht gezocht naar zoekwoorden met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie. Er lagen al enkele oude SEO rapporten met mogelijke zoekwoorden klaar. Deze input hebben wij gebruikt en op basis van nieuwe inzichten en onze expertise hebben wij een overzicht gemaakt van alle relevante zoekwoorden met hoge potentie.

Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan met het creëren van de content. Elke pagina is geoptimaliseerd op een bepaald focus zoekwoord en bovendien zijn meerdere ondersteunende zoekwoorden ingezet. Ook hebben wij de page titles en meta descriptions geschreven zodat de zoekresultaten er netjes uitzien met een gerichte call-to-action.

Naast het schrijven van alle teksten voor de verschillende diensten, hebben wij ook content voor vele nieuwe landingspagina’s gecreëerd voor optimale vindbaarheid. Met een duidelijke call-to-action natuurlijk, zodat de bezoeker direct weet wat hij moet doen.

Het resultaat

Her resultaat mag er zijn: er is een zeer fraaie site opgezet die echt iets uitstraalt. Daar wil je jouw verhuizing wel aan uitbesteden! Hierbij zijn kosten noch moeite bespaard om perfectie na te streven. Het is een complete site geworden die fris oogt en veel relevante content heeft die de propositie daadwerkelijk ondersteunt.

Eigenaar Said Veenstra: “Wij wilden het echt anders aanpakken en laten zien dat wij de belangrijkste speler in de regio zijn op het gebied van verhuizingen en het verhuur van bestelbusjes. Wanneer wij kijken naar de grote concurrenten dan durven wij echt te stellen dat wij een veel beter aanbod hebben. Daarom hebben wij zo veel aandacht besteed aan onze nieuwe site en wij zijn blij dat de experts van Gerse Tekst ons geholpen hebben bij het schrijven van teksten en SEO optimalisatie. Gerse Tekst heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de inhoud van onze site en de daarbij behorende SEO optimalisatie. Wij hebben nu een site die bol staat van rijke content dus ik heb er alle vertrouwen in dat de ranking de komende maanden in rap tempo zal stijgen. John van Gerse Tekst was zeer prettig om mee samen te werken, Hij weet waar hij over praat, reageert snel, communiceert goed en krijgt de dingen gewoon voor elkaar.

Ook interesse in SEO-geoptimaliseerde web teksten?